- 1 kg burgonya
- 2 nagy vöröshagyma
- 50 dkg kisebb sampinyon gomba
- 15 dkg füstölt - csípős kolbász
- 5 dkg vaj
- 5 dkg sajt (reszelt)
- 2 ek aprított petrezselyem
- 2 tojás
- 250 ml tejszín (vagy tejföl)
- 1 tk liszt
- 1 ek zöldfűszer-keverék
- só, bors
Elkészítés:
A krumplikat héjukban főzd meg, szedd ki a vízből, hűtsd ki, majd pucold meg.
Aprítsd fel a hagymát és a vajon kissé párold meg. Add hozzá a negyedekre vágott gombát sózd, borsozd és párold meg. Amikor kész a gomba, vedd le a tűzről, és keverd bele a friss petrezselymet.
Vágd karikákra a kolbászt a burgonyát, és egy tűzálló tálba felváltva sorakoztasd őket. A gombás keveréket oszd el a krumplik és a kolbászok között. Szórd meg borssal és kevés sóval.
A tejszínt keverd el a két tojással a fűszerkeverékkel és a liszttel, majd öntsd a burgonyára. Szórd meg reszelt sajttal és süsd szép barnára.
200 fok 30 perc.
Tálald friss, ecetes fejes salátával.
Jó étvágyat!
TIPP: A sampinyon gombát elég alaposan megtisztítani, nem kell lehántani a kalapját.