- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő vagy 1 cs szárított élesztő
- 60 ml olaj
- 2 dl kefir
- 2 dl tej
- 1 tk só
- 1 tk cukor
- 1/2 kk őrölt szerecsendió
Tetejére:
- 1 tojás
- 5 dkg sajt (elhagyható)
Elkészítés:
Az élesztőt futtasd föl langyos tejben a cukorral és 1 tk liszttel, majd gyúrj a hozzávalókból könnyű tésztát. Formáld cipóvá, szórd meg kevés liszttel és letakarva meleg helyen keleszd egy órát.
Amikor a tészta megkelt nyújts nem túl nagy, korong alakra és vágd 8 részre, mint a pizzát. A hosszanti oldaluktól kezdve tekerd fel a háromszögeket. A tekerés végén a háromszögek csúcsát nyújts meg egy kicsit, így fejezd be a tekerést. Hajlítsd kifli alakra és tedd őket sütőpapírra.
Kend meg a tetejüket felvert tojással, szórd meg sajttal. Pihentesd 10 percig, majd előmelegített sütőben süsd szép barnára.
200 fok 15 perc.
Jó étvágyat!