Hozzávalók:
- 2 tojás
- 85 gr liszt
- 50+35 gr cukor
- 20 ml olaj
- 20 ml víz
- 1 kk sütőpor
- 4 ek Nutella
Elkészítés:
A tojásfehérjéket az 50 gr cukorral és egy csipet sóval verd kemény habbá.
A tojások sárgáit keverd fehérre a maradék cukorral. Önts bele a vizet és az olajat és keverd simává.
Tedd bele a sütőporral elkevert lisztet. Dolgozd egynemű masszává, majd óvatosan forgasd bele a tojások habját.
Nagy tepsi aljára tegyél sütőpapírt és simítsd rá a tésztát. Told előmelegített sütőbe és süsd világosbarnára.
200 fok. 8 perc.
Mikor a piskóta megsült, vedd ki a tepsiből a papírral együtt. Még melegen válaszd le a papírt az aljáról, és a piskótát tedd nedves konyharuhára.
A meleg süteményt azonnal kend meg Nutellával, és a konyharuha segítségével, tekerd fel mint a bejglit. Pihentesd 10 - 15 percet. Éles késsel szeletelve, porcukorral megszórva azonnal fogyasztható egy finom kávéhoz, vagy teához.
TIPP: Locsold meg karamell-öntettel, vagy meggyszörp cseppekkel. :)