Hozzávalók:
- 400 gr főtt tollhegy tészta
- 300 gr sűrű paradicsomlé
- 2 articsóka
- 1,5 dl sör
- 1 kisebb hagyma aprítva
- 2 gerezd aprított fokhagyma
- 1 ek aprított petrezselyem
- 1/2 húsos piros paprika darabolva
- 20 gr vaj
- 1 kk morzsolt oreganó
- 1 kk morzsolt bazsalikom
- só, bors, olíva olaj
Elkészítés:
Egy nagyobb serpenyőbe tedd a vajat és az olajat, majd 1-2 percig pirítsd meg rajta az 1 gerezd fokhagymát és a vöröshagymát. Öntsd bele a sört és a paradicsomot. Szórd bele a fűszereket - kivéve a zöldséglevelet - és kb. 5-7 perc alatt főzd sűrűre a mártást.
Az articsókák szárát, külső kemény leveleit és a levelek hegyes végét távolítsd el, majd vágd kisebb darabokra.Az articsóka darabokat egy serpenyőben olajon fonnyaszd meg az 1 gerezd fokhagymával (kb 5 perc), majd tedd bele a mártásba és további 5 percig főzd készre.
Tálaláskor keverd össze a főtt tollhegy tésztával, szórd meg petrezselyemmel és az apróra vágott paprikával.
Jó étvágyat!