Nemesen egyszerű! Látványnak nagyszerű! Íze remekmű!
A tészta:
· 50 dkg liszt
· 1 csomag sütőpor
· 23 dkg cukor
· 1 csomag vaníliás cukor
· 23 dkg vaj
· 4 tojás
· 1 csipet só
· 3 evőkanál kakaó
· 3 evőkanál tej
· 1.25 dl tej
· 2 evőkanál cukor
· zsiradék és zsemlemorzsa a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A keverd össze a lisztet és a sütőport egy tálba. Add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a vajat, a tojásokat, a tejet és a sót.
A keverd össze a lisztet és a sütőport egy tálba. Add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a vajat, a tojásokat, a tejet és a sót.
(Kézi mixer vagy robotgép habverőjével) keverd a hozzávalókat sima tésztává.
Kenj ki egy hosszúkás-, vagy egy kuglóf sütőformát, és szórd meg zsemlemorzsával. A tészta kb. kétharmadát töltsd a formába.
A maradék tésztához add hozzá a kakaót, a 2 evőkanál cukrot és a 2-3 evőkanál tejet, majd jól keverd össze, majd öntsd rá a világos tésztára. Villával kissé keverd össze a két réteget, spirálalakban haladva, felülről lefelé.
180 °C 70 perc
Jó étvágyat!
Jó étvágyat!