Sajtos puffancs II.

Puffancs, kicsit másképpen, mint ahogyan a férjem készítette ... :))

Hozzávalók:
- 260 ml tej
- 20 dkg liszt
- 4 tojás
- 13 dkg vaj
- 10 dkg + 5 dkg sajt
- 1 kk. só

Elkészítés:

Forrald fel a tejet a vajjal, majd gyors mozdulatokkal keverd bele a lisztet. Folyamatosan keverve, pirítsd még egy percig a tűzön.

Húzd le e tűzről, tedd bele a sót és egyenként add hozzá a tojásokat, mindegyikkel keverd jól el. Majd mehet bele a 10 dkg sajt is. Dolgozd jól össze. Formálj a masszából golyókat, tetszés szerinti nagyságban. Tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, kend meg a tetejét tojással, szórd meg sajttal.

Előmelegített sütő. 200 fok. 15 perc
TIPP: Mielőtt formáznád a masszát, hagyd 5-10 percet hűlni ... úgy könnyebb. De még könnyebb, ha ezt egy fagylaltos-kanállal teszed :)
Category:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis