Tarhonyás krumplileves

Egyszerű és gyors ... szeretjük!

Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya hámozva, darabolva
- 15 dkg tarhonya
- 15 dkg füstölt szárazkolbász (felkarikázva)
- 1 ek aprított zöldséglevél
- 1 közepes fej hagyma darabolva
- 1/2 kk őrlölt pirospaprika
- 1 ételízesítő kocka
- só, bors
- olaj

Elkészítés:

Olajon fonnyaszd meg a hagymát, majd add hozzá a pirospaprikát. Keverd el, és azonnal tegyél bele fél dl vizet.

Dobd bele a krumplit, kissé pirítsd meg (kb. 1-2 perc), majd öntsd fel annyi vízzel amennyi bőven ellepi. Mehet bele a tarhonya és a fűszerek is: só, bors, ételízesítő kocka. Lefedve főzd készre a levest. 

Ha minden megpuhult, add hozzá a kolbászt, és a zöldséglevelet, majd öt perc főzés után, már kész is a levesed.
Jó étvágyat!

TIPP: Zsíradék nélkül pirítsd szép barnára a tarhonyát mielőtt a levesbe teszed. Kellemesen füstös ízt kap tőle az ételed.
Category:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis