Egyszerűen finom!

Tésztához: 
- 50 dkg sima liszt
- 5 dkg vaj
- 5 dkg élsztő
- 1 tojás
- 3 dl langyos tej
- 1 tk. cukor
- 1 tk só
A kenéshez: 
- 10 dkg sózott vaj
- 1 tojás

Elkészítés:

A cukrot 1 dl langyos tejben keverd el, és futtasd föl az élesztőt. A lisztet szitáld egy nagy tálba, add hozzá az élesztős tejet, a sót, a tojást, az olvasztott vajat. Jól dagaszd össze. Közben adj hozzá annyi langyos tejet, amennyit felvesz. Közepesen lágy tésztává kell válnia. Ha túl lágy lenne, pici lisztet adhatsz még hozzá. Lisztezett deszkán gyúrd jól át, majd a tetejét liszttel meghintve, letakarva keleszd egy órát.

A megkelt tésztát gyúrd át, majd oszd 4 cipóra, majd mindegyiket oszd ismét ketté, majd nyújtsd a cipókat kb. 15 - 20 cm átmérőjű egyforma korong alakúra (kb. 2-3 mm). Kb. 15-20 cm átmérőjű körök lesznek.

Az egyik korongot kend meg vajjal, majd tegyél rá egy másik sima korongot, majd egy kicsit nyújts egy kicsit nagyobbra, így jót összeragadnak.

Minden korongot ezután vágj 8 cikkbe és a szélesebbik végétől kiindulva tekerd kiflivé, kissé be is görbítheted. A kifliket tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, tetejüket kend meg a tojással. Meleg helyen keleszd még további 15-20 percig, majd süsd arany barnára.

180 fok. 25-30 perc. 
Jó étvágyat!
TIPP: A tetejére szórt sajt - hogy is mondjam csak - tökéletesíti ezt a kiflit. :)) Illetve sajt helyett használhatsz szezám magot is.