A tészta:
- 20 dkg liszt
- 7 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 2 tojás sárgája
- 1/2 cs sütőpor
Töltelék:
- 15 dkg porcukor
- 80 dkg alma (hámozva, szeletelve)
- 1 ek kristálycukor
- 1/2 citrom
- 2 ek barackíz
- 2 ek szeletelt mandula
Elkészítés:
Az almákat a kristálycukorral és a citromhéjjal ízesített kevés vízben főzd puhára.
A lisztet gyúrd össze a margarinnal, az 5 dkg cukorral, a tojások sárgájával és a sütőporral. Bélelj ki a tésztával egy közepes méretű sütőformát (az oldalát is), majd közepes hőfokon félig süsd meg.
Miután kivetted a sütőből a tésztát, kend meg barackízzel, és terítsd rá a főtt, lecsurgatott almát.
Verd keményre a tojások fehérjét a maradék porcukorral, és a citrom levével. A habot simítsd az almák tetejére, szórd meg mandulával, majd told a sütőbe míg a hab és a mandula szép halvány aranyszínű lesz.
Verd keményre a tojások fehérjét a maradék porcukorral, és a citrom levével. A habot simítsd az almák tetejére, szórd meg mandulával, majd told a sütőbe míg a hab és a mandula szép halvány aranyszínű lesz.
Előmelegített sütő 150 fok, 15 perc.
TIPP: Az almákat szórd meg fahéjjal, vagy őrölt szegfűszeggel, mielőtt beborítod a tojáshabbal.