Hozzávalók:
- 8 vékony szelet sonka
- 1 dl vörösbor
- 8 gerezd fokhagyma
- 1 kk borecet
- fél citrom
- 2 ek vaj
- 2 ek. olaj
- só, bors
- 1 babérlevél
- 1 csokor finomra vágott petrezselyem
Elkészítés:
Öt gerezd tisztított fokhagymát vágj nagyon apróra, keverd el kevés sóval, borssal, és a borecettel.
Ezzel a keverékkel dörzsöld be a hússzeleteket.
A vajat és az olajat melegítsd fel serpenyőbe, tedd bele a babérlevelet és a maradék 3 fokhagyma gerezdet. Süsd néhány másodpercig, majd vedd ki a zsiradékból, ezek már nem kellenek.
Ebben a fűszeres olajban pirítsd meg a hússzeletek mindkét oldalát, majd vizet öntve alá, párold puhára.
Kevés olajban pirítsd meg a sonkákat, és tálaláskor tegyél minden rostélyosra 2 szeletet.
A megmaradt olajat forrald össze a borral és a fél citrom levével és öntözd meg vele a hússzeleteket, majd szórd meg petrezselyemmel. Sült burgonyával az igazi.
Jó étvágyat!
.....
TIPP: Csirkemellel készítve egy nagyon gyors és finom étel.