Tészta:
- 70 dkg liszt
- 1 ek só
- 3 dl tej
- 50 ml olaj
- 5 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- 2 tojás
Töltelék:
- 10 dkg csípős kolbász
- 20 dkg vaj
- 1 kk só
- 1 felszeletelt főtt tojás
- 2 kisebb paradicsom szeletelve
- 5 dkg reszelt sajt
- 10 dkg sonka
- bors
Tetejére:
- 1 tojás
- reszelt sajt
Elkészítés:
Az élesztőt kevés cukros tejben egy tk. liszttel futtasd fel, majd a hozzávalókból gyúrj könnyű tésztát. Letakarva keleszd egy órát.
Vágd a tésztát 8 egyforma részre és formáld kis cipókká. A cipókat nyújtsd korong alakúra, meglehetősen vékonyra. Keverd össze a sót a vajjal. Egy tésztadarabot kenj meg a sózott vaj egy részével és oszd el rajta a sonka felét.
Helyezz rá egy másik tésztakorongot és azt is kend meg vajjal, és oszd el rajta a tojás és az egyik szeletelt paradicsomot. Szórd meg borssal. Majd helyezd rá a 3. tésztalapot. Kend meg vajjal, majd szórd meg a kolbász felével és a reszelt sajttal.
Illeszd rá a 4. tésztalapot és nyújtófával kissé nyújts rajta, hogy a lapok összeragadjanak. A maradék négy tésztalappal is tegyél ugyanígy. Kend meg mindegyiket vajjal, és oszd el rajtuk a maradék tölteléket.
Vágd a megtöltött tészta korongokat 8 felé, így 16 db háromszöget kapsz. Tekerd fel a hosszabb végétől kezdve a kifliket. A háromszögek végét nyújtsd meg kissé mikor feltekered.
Tedd sütőpapírral bélelt tepsibe. Kend meg a tetejét tojással, és szórd meg reszelt sajttal. Told előmelegített sütőbe és süsd szép pirosra.
200 fok 20 perc.
Jó étvágyat!
TIPP: A korongok háromszögekké vágásához használj pizzavágót, mert nem csak a tésztát szebb így szeretelni, hanem a benne lévő töltelék is könnyebben elvágható.
TIPP: A korongok háromszögekké vágásához használj pizzavágót, mert nem csak a tésztát szebb így szeretelni, hanem a benne lévő töltelék is könnyebben elvágható.