Császárgulyás burgonyagombóccal

Ausztria


Hozzávalók:
A leveshez:
- 60 dkg borjúcomb vagy lapocka (malachúsból is tökéletes)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 10 dkg szalonna
- fél citrom szeletelve
- 2 hosszú, de vékony répa
- 150 ml tejföl
- 2 ek liszt
- 1 kk. cukor
- 2 ételízesítő kocka
- bors, só
- 1 ek. apróra vágott, friss zöldséglevél

A burgonyagombóchoz:
- 20 dkg burgonya
- 40 dkg liszt
- 5 dkg zsír
- 2 tojás
- 1 kk. só

Elkészítés:

Vágd finomra a hagymát, a szalonnát kisebb kockákra (kb. fél cm), a hús nagyobb (kb 2 cm) darabokra. A répát tisztítsd meg és karikázd fel.

A szalonnakockákat süsd meg, majd tedd rá a hagymát és a húst egyszerre. Sózd és borsozd meg, dobd bele az egyik ételízesítő kockát és kevergetve pirítsd kb 5 percig. 

Tedd bele a citromkarikákat, fedd le és párold kb 5 - 7 percig. Ezután szedd ki a szétfőtt citromkarikákat és öntsd rá annyi vizet, hogy bőven ellepje. Dobd bele a másik leveskockát és a répakarikákat, majd a lábost lefedve párold készre a húst. 

Amikor a hús puha, keverd össze a tejfölt a liszttel, öntsd a levesbe és forrald még néhány percig. Sózd, cukrozd, borsozd és tálaláskor dobj bele egy - egy citromkarikát is a burgonyagombócok mellé.

Burgonyagombóc:
A burgonyát főzd meg a héjában, majd hámozd meg és még melegen törd össze. Gyúrd össze a hozzávalókkal. Formázz gombócokat belőle, és sós vízben főzd meg, miután feljöttek a víz felszínére, még  kb. 5 perc.


A levest tálalásakor szórd meg friss petrezselyemlevéllel. A burgonyagombócokat a levesbe teheted, vagy mellé kínálhatod. 

Eme finom étel legjobb kísérője a friss, puha, saját készítésű zsömle.
Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis