Tejfölös babfőzelék


Egy újabb villám babfőzelék!

Hozzávalók:
- 2 doboz készre főzött barna szemű bab
- 2 ek apróra vágott friss kapor
- 2 dl tejföl
- 2 + 2 ek liszt
- 1 leveskocka
- 1 csipet őrölt pirospaprika
- só, bors, olaj


Elkészítés:

Kevés olajon piríts barnára 2 ek lisztet. Keverd bele a pirospaprikát, öntsd fel 2 dl vízzel és keverd csomómentesre.

Öntsd bele a 2 doboz babot a lével együtt. Szórd bele a kaprot, borsot, dobd bele a leveskockát. 

Forrald fel, majd öntsd hozzá a tejfölben elkevert 2 ek lisztet. Sózd meg ha szükséges és főzd össze kb. még 1-2 percig és már tálalhatod is. 


Tálald tejföllel a tetején és frissen sült kefíres kiflivel.
Jó étvágyat!
Category:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis