Hozzávalók:
- 500 gr alma
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 1 kk fahéj
- 5 ek cukor
- 2 dl tej
- 10 db szegfűszeg
- 150 ml natur joghurt
Elkészítés:
A meghámozott almákat darabold fel, a magházak nélkül. Tedd egy lábasba és öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Főzd puhára az almákat 3 ek cukorral, fahéjjal és a szegfűszeggel, de ne főzd szét.
Keverd össze a vaníliás pudingport a tejjel, 3 ek cukorral és amikor az alma készre főtt öntsd a levesbe. Keverd jól el és forrald össze. Vedd le a tűzről és keverd bele e joghurtot.
Tálaláskor egy a forró leves tetején egy evőkanál hűs joghurt, egy csipet fahéjjal káprázatos.
Jó étvágyat!