Lyoni mártás

Hozzávalók:
- 25 dkg vöröshagyma
- 8 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 1 kk őrölt szerecsendió
- 1,5 dl tejszín
- 1 dl fehérbor
- 3 dl csontleves (lehet kockából is)
- 2 dkg cukor
- 2 tojássárga
- 30 ml borecet
- 1 kk só

Elkészítés:

A finomra vágott vöröshagymát vajon pirítsd meg. Szórd bele a cukrot, pár pillanatig pirítsd együtt, majd szórd bele a lisztet is. 

Folytonosan keverve engedd fel csontlével. Jól forrald össze, fűszerezd szerecsendióval, sóval. Szűrd át a mártást szitán és törd át a hagymát is. 

Forrald fel, öntsd hozzá a bort és a borecetet, majd lassú forralással főzd készre. Keverd el a tejszínben a tojássárgákat és keverd jól a mártásba.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis