Hozzávalók:
- 500 gr liszt
- 30 gr élesztő
- 3 ek olaj
- 300 ml meleg víz
- 1 tk cukor
- 2 tk só
Elkészítés:
Keverd el a cukrot a meleg vízben, majd keverd el benne az élesztőt is.
A hozzávalókból gyúrj könnyű, kissé lágy tésztát. Takard le és keleszd 50 percet.
Gyúrd át, majd formálj belőle 8 gombóckát. Tedd lisztezett deszkára és letakarva pihentesd 5-7 percet.
Mindegyik gombócot nyújtsd kb. 15 cm átm. lapos korongformára. Tedd sütőpapírra, takard le és ismét pihentesd 30 percet, majd ezután told előmelegített sütőbe.
220 fok, 5 - 7 perc.
Akkor tökéletes, ha a tészta sütés közben felfúvódik. Utána persze leenged, de zsebes marad, jól tölthető, és nagyon finom.
Jó étvágyat!
TIPP: Próbáld ki ezt is: Pitarecept Ágicutól!