Vaníliás kekszek

Egy jó tea mellé, még melegen igazán a legfinomabb!

Hozzávalók:
- 300 gr liszt
- 70 gr cukor
- 1 cs sütőpor
- 1 tojássárga
- 80 gr zsír
- 100 ml tej
- 1 kis üveg vanília aroma
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só

Elkészítés:

Tegyél mindent  egy keverőgépbe és jól dolgozd össze. Formázz belőle cipót és hűtőben pihentesd 20 percet.

Nyújtsd a tésztát kb. egy cm vastagra és szúrj ki tetszés szerinti alakú kekszeket. A megmaradt részeket újra gyúrd össze, nyújtsd ki és szúrd ki a kekszeket, egészen addig amíg a tészta elfogy.

A kiszúrt tésztaformákat tedd sütőpapírral bélelt tepsibe és told előmelegített sütőbe. Süsd szép aranysárgára. Fontos, hogy ne süsd túl a kekszeket, ne süsd barnára, mert nagyon kemény lesz, és az is marad. :)

200 fok, 20 perc.
Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis