- 600 gr liszt
- 351 ml meleg víz
- 1 ek. méz (vagy 1 tk. cukor)
- 1 cs szárított élesztő
- 2 tk só
Elkészítés:
Keverd össze a vizet az élesztőt és a mézet, futtatni nem kell.
A lisztet keverd össze a sóval és az előző keverékkel. Gyúrj belőle szép sima, könnyű tésztát. Keleszteni nem kell.
Készíts a tésztából 7 - 8 gombócot, majd nyújts belőlük kb. fél cm vastag pitaformát.
Mindegyik kicsi korong alatt lisztezd be a deszkát, majd a pitákat konyharuhával letakarva pihentesd 30 percig.
Figyeld a pitákat, mert pár perc alatt felfújódnak és ezután már csak 2 percig süsd tovább.
Megtöltheted bármivel, amivel kedved tartja. Hús, zöldségek, vagy mindkettő! :))
Jó étvágyat!