Pitarecept Ágicutól

Hozzávalók:
- 600 gr liszt
- 351 ml meleg víz
- 1 ek. méz (vagy 1 tk. cukor)
- 1 cs szárított élesztő
- 2 tk só


Elkészítés:

Keverd össze a vizet az élesztőt és a mézet, futtatni nem kell. 

A lisztet keverd össze a sóval és az előző keverékkel. Gyúrj belőle szép sima, könnyű tésztát. Keleszteni nem kell.


Készíts a tésztából 7 - 8 gombócot, majd nyújts belőlük kb. fél cm vastag pitaformát. 

Mindegyik kicsi korong alatt lisztezd be a deszkát, majd a pitákat konyharuhával letakarva pihentesd 30 percig.

Tedd a tésztakorongokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe és told  200 fokra előmelegített sütőbe. 

Figyeld a pitákat, mert pár perc alatt felfújódnak és ezután már csak 2 percig süsd tovább. 

Megtöltheted bármivel, amivel kedved tartja. Hús, zöldségek, vagy mindkettő! :))

 Jó étvágyat!
Category:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis