- 600 gr liszt
- 300 ml tejföl
- 100 ml langyos tej
- 70 ml olaj
- 1 cs szárított élesztő
- 1 tk cukor
- 2 tk só
Elkészítés:
Az élesztőt a cukorral keverd el a langyos tejben, majd a hozzávalókból gyúrj könnyű, laza tésztát. Letakarva keleszd egy órát.
Amikor a tészta megkelt, felezd meg. Mindkét cipót nyújtsd nem túl nagy, korong alakra és mint a pizzát, vágd egyenként 6 háromszögre. Így 12 darab kicsi kiflid lesz.
A hosszanti oldaluktól kezdve tekerd fel a háromszögeket. Hajlítsd kifli alakra és sorakoztasd őket sütőpapírra. Kend meg a kiflik tetejét meleg vízzel és pihentesd 15 percet. Told előmelegített sütőbe szép pirosra sülni.
200 fok, 15 perc.
Egy délutáni piknikkosár kiváló tartalma lehet. :))
Jó étvágyat!