Gombaleves



Olasz levesek ínyenceknek

Hozzávalók:
- 80 dkg különböző fajtájú gomba
- 40 dkg hámozott, áttört paradicsom
- 10 dkg vékonyra szeletelt vöröshagyma
- 3 ek olívaolaj
- 2 csipet kakukkfű
- 1 szegfűszeg
- só, bors
- kevés cukor (elhagyható)
- a tálaláshoz pirítós szeletek

Elkészítés:

Az olajon fonnyaszd meg a hagymát a kakukkfűvel. Dobd bele és pirítsd meg a tisztított, szeletelt gombát és a szegfűszeget. Öntsd bele a paradicsomot és engedd fel kb. 1 liter vízzel. Sózd, borsozd és főzd kb. fél órát. 

Ízlés szerint kevés cukorral még ízesítheted. Tedd tányérokba a pirítós szeleteket, merd rá a gombalevest és tálald forrón.
Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis