Olasz levesek ínyenceknek
Hozzávalók:
- 80 dkg különböző fajtájú gomba
- 40 dkg hámozott, áttört paradicsom
- 10 dkg vékonyra szeletelt vöröshagyma
- 3 ek olívaolaj
- 2 csipet kakukkfű
- 1 szegfűszeg
- só, bors
- kevés cukor (elhagyható)
- a tálaláshoz pirítós szeletek
Elkészítés:
Az olajon fonnyaszd meg a
hagymát a kakukkfűvel. Dobd bele és pirítsd meg a tisztított, szeletelt gombát
és a szegfűszeget. Öntsd bele a paradicsomot és engedd fel kb. 1 liter vízzel.
Sózd, borsozd és főzd kb. fél órát.
Ízlés szerint kevés cukorral még
ízesítheted. Tedd tányérokba a pirítós szeleteket, merd rá a gombalevest és tálald
forrón.
Jó étvágyat!