Tengeri hal párolt zöldségekkel



 Hozzávalók:
- 4 kisebb szelet tengeri halfilé
- 60 dkg zöldség (vékonyan felszeletelt sárgarépa, zeller, póréhagyma, újhagyma)
- 2 tojás
- 2 ek liszt
- étkezési keményítő
- gyömbér
- ételízesítő
- kínai fűszerkeverék
- olaj, só

Elkészítés:
A sárgarépát és a zellert dobd forró vízbe, főzd 4-5 percet, majd szedd ki és csurgasd le. 

Vágd a halfiléket kétfalatnyi darabokra, majd szórd meg sóval és kínai fűszerkeverékkel. Forgasd keményítőbe és liszttel elkevert tojásba, majd süsd ki forró olajban. 

A zöldségeket a feldarabolt póréhagymával együtt kevés olajon pirítsd meg. Fűszerezd gyömbérrel, ételízesítővel, majd keverj el egy evőkanál keményítőt kevés vízben. és öntsd a zöldségekre. Pár perc alatt párold készre.
Jó étvágyat!

TIPP: Kínai fűszerkeveréket te is készíthetsz: őrölt ánizs, édeskömény, gyömbér, fahéj, bors.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis