Hozzávalók:
- 4 kisebb szelet tengeri halfilé
- 60 dkg zöldség (vékonyan felszeletelt sárgarépa, zeller,
póréhagyma, újhagyma)
- 2 tojás
- 2 ek liszt
- étkezési keményítő
- gyömbér
- ételízesítő
- kínai fűszerkeverék
- olaj, só
Elkészítés:
A sárgarépát és a zellert dobd
forró vízbe, főzd 4-5 percet, majd szedd ki és csurgasd le.
Vágd a halfiléket
kétfalatnyi darabokra, majd szórd meg sóval és kínai fűszerkeverékkel. Forgasd
keményítőbe és liszttel elkevert tojásba, majd süsd ki forró olajban.
A
zöldségeket a feldarabolt póréhagymával együtt kevés olajon pirítsd meg.
Fűszerezd gyömbérrel, ételízesítővel, majd keverj el egy evőkanál keményítőt
kevés vízben. és öntsd a zöldségekre. Pár perc alatt párold készre.
Jó étvágyat!
TIPP: Kínai fűszerkeveréket te is készíthetsz: őrölt ánizs, édeskömény, gyömbér, fahéj, bors.