Likőrös meggyleves



Hozzávalók:
 

- 1 kg magozott meggy
- 1 rúd vanília
- 1 dl meggylikőr
- 1 dl tejszín
- tejszínhab
- őrölt fahéj
- cukor
- citromfű

Elkészítés:
A meggyet tedd egy lábasba és önts rá másfél liter vizet. Vágd ketté a vaníliarudat, kapard ki a belsejét és tedd a levesbe. Ízlés szerint ízesítsd cukorral, fahéjjal és forrald fel.

Húzd le a tűzről, öntsd hozzá a tejszínt, majd a főtt meggyszemek harmadát kanalazd ki, a többit botmixerrel turmixold össze. 

Keverd bele a meggyszemeket a likőrt és tálalásig tedd hűtőbe. Hűtsd le alaposan, majd tálaláskor minden tálka leves tetejére tegyél egy adag tejszínhabot és díszítsd citromfűvel.
Jó étvágyat!
Category:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis