Olasz levesek ínyenceknek
Hozzávalók:
- 20 dkg árpagyöngy
- 10 dkg füstölt szalonna kockázva
- 1 db kicsi zeller darabolva
- 1 db vöröshagyma aprítva
- 1 db sárgarépa karikázva
- 1 db burgonya kockára vágva
- 2 ek aprított petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma finomra vágva
- 1 db babérlevél
- csipet pepperoncino (erőspaprika)
- olaj, só, bors
Elkészítés:
A megmosott árpagyöngyöt 2
liter vízzel tedd egy fazékba. Tegyél bele minden hozzávalót a szalonna
kivételével. Amikor felforrt a leves akkor tedd bele a szalonnát.
Fedő alatt
lassú tűzön főzd készre kb. másfél óra alatt. Néha keverd meg, majd tálald
forrón csípős zöldpaprika karikákkal, díszítsd bazsalikom levelekkel.
Jó étvágyat!