Pikáns zöldségleves árpagyönggyel



Olasz levesek ínyenceknek


Hozzávalók:
- 20 dkg árpagyöngy
- 10 dkg füstölt szalonna kockázva
- 1 db kicsi zeller darabolva
- 1 db vöröshagyma aprítva
- 1 db sárgarépa karikázva
- 1 db burgonya kockára vágva
- 2 ek aprított petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma finomra vágva
- 1 db babérlevél
- csipet pepperoncino (erőspaprika)
- olaj, só, bors

Elkészítés:

A megmosott árpagyöngyöt 2 liter vízzel tedd egy fazékba. Tegyél bele minden hozzávalót a szalonna kivételével. Amikor felforrt a leves akkor tedd bele a szalonnát. 

Fedő alatt lassú tűzön főzd készre kb. másfél óra alatt. Néha keverd meg, majd tálald forrón csípős zöldpaprika karikákkal, díszítsd bazsalikom levelekkel.
Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis