Olasz levesek ínyenceknek
Hozzávalók:
- 20 dkg rizs
- 10 dkg húsos szalonna felkockázva
- 30 dkg hámozott, darabolt paradicsom
- 1 ek aprított bazsalikom
- 2 l húsleves (lehet víz is)
- 5 dkg reszelt parmezán sajt
- 2 ek finomra vágott petrezselyem
- 2 gerezd darabolt fokhagyma
- olaj, só, bors
Elkészítés:
Olajon süsd meg a szalonnát,
majd add hozzá a paradicsomot. Állandó kevergetés mellett párold 5 percig.
Öntsd fel húslevessel, sózd, borsozd és 30 percet főzd. Tedd bele a
petrezselymet, a rizst, a fokhagymát és főzd együtt 15 percet. Szórd bele a
bazsalikomot és főzd további 2-3 percet. Tálald reszelt sajttal.
Jó étvágyat!