- 30 dkg pulykamáj
- 1 nagy hagyma
- 50 dkg vegyes zöldségleves alap
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 10 dkg tarhonya
- 5 lapkasajt
- 1 tk kapor
- só, bors
- 1/2 citrom leve
Elkészítés:
A tarhonyát egy serpenyőben, zsíradék nélkül pirítsd barnára. A feldarabolt hagymát olajon párold meg. Szórd bele a pirospaprikát, majd öntsd fel fél dl vízzel.
Tedd bele a kaprot és a pirított tarhonyát és még 5 dl vizet. Főzd félkészre a tésztát kb. 10 perc. Tedd bele a zöldségeket és lefedve főzd 20 percig.
Dobd bele a tisztított, apróra darabolt májat és főzd készre a levest kb. 10 perc. A lapka sajtot tedd a levesbe és forrald fel.
Amikor a sajt elolvadt a leves kész. Vedd le a tűzről és csavard bele a fél citrom levét.
Jó étvágyat!
TIPP: Kínálj hozzá frissen sült bagettet.