- 370 gr liszt
- 230 gr cukor
- 200 ml olaj
- 120 ml víz
- 5 tojás
- 3 ek kakaópor
- 1 cs. sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A cukrot keverd el a tojások sárgájával, majd öntsd bele az olajat keverd jól el. Tedd bele a vizet és azzal is jól keverd el.
Fokozatosan adagolva keverd bele a sütőporral és a sóval elkevert lisztet, majd forgasd óvatosan a masszába a keményre vert tojásfehérjéket.
Öntsd ketté a masszát és az egyik felébe keverd bele a kakaóport. Tegyél egy lecsatolható oldalú tortaforma aljrára sütőpapírt.
A fehér tésztából tegyél két kanállal a papír közepére, majd a tészta tetejére a kakaós masszából két kanállal. A kakaós massza tetejére újabb két kanál fehér tészta majd tetejére kakaós, és így tovább, amíg mindkét massza elfogy.
A massza a formában frankón szétterül magától és "csíkos" lesz. Told előmelegített sütőbe. Hurkapálcával, vagy hústűvel ellenőrizd megsült e a közepe.
180 fok, 40 perc.
Jó étvágyat!