Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- 30 dkg savanyú káposzta
- 1 nagy vöröshagyma
- 2 fokhagymagerezd
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 dl paradicsomlé
- 1 dl fehérbor
- 1 ek. zöldfűszer fűszerkeverék
- só, bors, olaj
Elkészítés:
A csirkecombokat dörzsöld be sóval és borssal. Kevés olajon piríts szép pirosra minden oldalán, majd vedd ki az olajból és tedd félre.
A zsiradékban párold meg az aprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Öntsd bele a paradicsomlevet, szórd bele a fűszerkeveréket és keverd jól el, majd vedd le a tűzről.
Egy tűzálló tálba öntsd bele a bort és tedd bele a csirkecombokat. Takard be egyenletesen a savanyú káposztával és öntsd le a paradicsomos lével.
A füstölt szalonnát szeleteld vékonyra és takard be a darabokkal a káposztát. Fedd le a tálat és told a sütőbe, amit nem kell előmelegíteni.
A sütés utolsó 5 percében vedd le a fedőt vagy a fóliát. Tedd a felső rácsra az ételt, így megpirul a szalonna a tetején. Tálald pirított tarhonyával.
220 fok. 45 perc.
Jó étvágyat!