- 500 gr fagyasztott vegyeszöldség
- 300 ml paradicsomlé
- 1 leveskocka
- 1/8 kaliforniai paprika
- só, bors
- 1 tk bazsalikom
- 2e k. olaj
- 1 ek liszt
- reszelt sajt
Elkészítés:
A lisztet az olajon kissé pirítsd meg, majd öntsd fel 2 dl vízzel. Keverd csomómentesre, és tedd bele a zöldségeket.
Önts bele annyi vizet amennyi éppen ellepi őket és add hozzá a paradicsomlevet is. Tedd a levesbe a leveskockát, a bazsalikomot és borsozd meg.
Főzd készre a levest kb. 15 - 20 perc alatt. Az utolsó 1 - 2 percben tedd a levesbe az apró kockákra vágott paprikát.
Tálaláskor szórd meg sajttal.
Jó étvágyat!
TIPP: Az olaszok általában reszelt Grana Padano-t szórnak az ételek tetejére, (szinte minden étel tetetjére) és ez számomra - mondjuk úgy, hogy - érdekes ízt ad, pl. ennek a levesnek is. Ezért én jobban szeretem a "hagyományos" ementálit, mert ahogyan az a levesben nyúlósra olvad ....hmmm ... annak párja nincs! :)))