A Crock - pot nélküli, "hagyományos" receptet itt találod.
Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- 30 dkg savanyú káposzta
- 1 nagy vöröshagyma
- 2 fokhagymagerezd
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 dl paradicsomlé
- 1 dl fehérbor
- 1 ek. zöldfűszer fűszerkeverék
- 1 kk cukor
- só, bors
Elkészítés:
A fűszerkeveréket, sót, borsot, cukrot, aprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát keverd össze a paradicsomlével. A szalonnát vágd vékony szeletekre.
A főzőedénybe öntsd bele a bort és tegyél rá annyi csirkedarabot amennyi egy sorban elfér az alján. Szórd meg sóval, borssal, takard be szalonnacsíkokkal és fedd be egy adag savanyú káposztával.
A káposzta tetejére tegyél 2 - 3 ek. paradicsomos keveréket, majd jöhet a következő réteg. Csirke a fűszerekkel és a szalonnával, tetejére a káposzta majd a fűszeres paradicsomlé.
Fedd le és kapcsold be az edényt. A legmagasabb fokozaton 5 - 5,5 óra alatt kész. A csirkedarabokat fagyottan is az edénybe teheted, akkor 6 - 6,5 óra az elkészítési idő.
Tálald pirított tarhonyával.
Jó étvágyat!