Tészta:
- 700 gr liszt
- 50 gr élesztő
- 250 gr cukor
- 3 tojás
- 300 ml tej
- 1 kk só
Töltelék:
- 1,5 cs csokoládés pudingpor
- 500 ml tej
- 2 ek cukor
Tetejére:
- 1 tojás
- 3 dkg vaj
Elkészítés:
A pudingport főzd meg a tejjel és a cukorral, és hagyd kihűlni. Az élesztőt futtasd fel 2 dl meleg tejben 1 tk cukorral és 1 tk liszttel. Dagaszd össze a hozzávalókat, majd a tésztát oszd 6 részre. Keleszteni nem kell.
Minden tésztadarabot nyújtsd ki vékonyra kb 40x20 cm nagyságú téglalapra. Mindegyik lapra tegyél 2 ek langyosra hűlt pudingot. Egyenletesen kend el, és a lapokat tekerd fel a hosszabbik végéről, mint a bejglit.
A rudakat, 3 - 3 -at fonj össze és a két fonatot tedd sütőpapírra, egy meglehetősen nagy tepsibe. Kend meg a tetejét tojással. Pihentesd 20 percet, majd ismét kend meg tojással.
A vajat olvaszd fel, de csak annyira, hogy kenhető legyen, nem folyékony. Kapcsold be a sütőt és mielőtt az előmelegített sütőbe tolnád a megkelt kalácsokat, kend meg a tetejüket vajjal. Süsd szép barnára.
A vajat olvaszd fel, de csak annyira, hogy kenhető legyen, nem folyékony. Kapcsold be a sütőt és mielőtt az előmelegített sütőbe tolnád a megkelt kalácsokat, kend meg a tetejüket vajjal. Süsd szép barnára.
210 fok. 20 perc.
Jó étvágyat!