Tészta:
- 500 gr liszt
- 250 gr élesztő
- 60 ml olaj
- 350 ml tej
- 1 tk cukor
- 1 tk só
- 1/2 kk őrölt kömény
a kenéshez:
- 1 tojás
- 1/2 kk köménymag
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben a cukorral és egy tk liszttel futtasd föl, majd a hozzávalókból gyúrj könnyű tésztát. Szórd meg kevés liszttel, takard le és keleszd meleg helyen egy órát.
Amikor a tészta megkelt oszd 12 részre, és formálj belőlük egyforma hosszú rudakat. Fogj két rudat és tekerd össze őket spirálszerűen, majd formáld briós formára. A tészta végét nyomd be kissé a briósforma közepébe, így nem "dől szét" a keléskor.
Helyezd sütőpapírra a 6 szépséges zsömlét, kend meg felvert tojással, szórd meg köménymaggal és pihentesd 10 percig. Told előmelegített sütőbe és süsd szép aranybarnára.
200 fok 20 perc.
Jó étvágyat!