- 50 dkg burgona
- 3 babérlevél
- 1 kk őrölt kömény
- 1 nagy fokhagymagerezd
- 1 kk őrölt pirospaprika
- 2 + 2 ek. liszt
- 1 dl tej
- 1 leveskocka
- só, bors, olaj
Tetejére:
- 10 dkg szeletelt csípős kolbász
- olaj
Elkészítés:
Két evőkanál lisztet kevés olajon pirítsd meg. Keverd bele a pirospaprikát és azonnal tegyél bele 2 dl vizet. Keverd jól el, majd tedd bele a hámozott felkockázott burgonyát.
Öntsd fel annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Tedd bele a babérlevelet a zúzott fokhagymát, köményt, leveskockát, borsot. Főzd puhára a burgonyát, de ne nagyon puhára, mert szétesik.
A tejben csomómentesre keverd el a 2 ek lisztet és mikor a krumpli kész, öntsd hozzá. Keverd jól el, és főzd össze 3-5 percig.
A kolbászkarikákat kevés olajon süsd meg egy serpenyőben, majd tálaláskor tegyél a főzelék tetejére. Kínálj hozzá frissen sült borsos - fonott kifliket.
Jó étvágyat!