- 12 db Edami sajtszelet
- 5 dkg reszelt füstölt sajt
- 10 dkg sajtkrém
- 10 dkg vaj
- 10 dkg vékony sonkaszeletek
- 4 tojás
- 1 ek. mustár
- 1 tk. petrezselyemlevél
- só, bors
Elkészítés:
Főzd meg a tojásokat, majd hűtsd le.
Rakd sütőpapírra a sajtszeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást. Szórd meg a reszelt füstölt sajttal és told meleg sütőbe (150 fok) 2 percre, míg a sajt kissé összeolvad.
Míg a sajt hűl, darabold apróra a tojásfehérjét, és keverd össze a sajtkrémmel a petrezselyemlevéllel, borssal és a sóval. Kend a sajtra és fedd be a sonkaszeletekkel.
A tojássárgát keverd össze a vajjal a mustárral és ízlés szerint sóval. Kend a sonkára a masszát, majd tekerd fel mint a bejglit.
Csomagold fóliába és tedd hűtőbe 3-4 órára. Tálald roppanós paprikával, paradicsommal és frissen sült tejfölös zsömlével.
Jó étvágyat!