Kekszkocka

Ma kekszes napom volt ... stresses helyett! Már ez is valami. ... és ez a finomság kerekedett ki belőle.
 


Hozzávalók:
- 80 dkg keksz (vagy 64 db 4x4-es laphoz)
- 7 dkg cukor
- 300 ml tejföl
- 250 ml Mascarpone
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 3 + 3 ek. Brandy (de a rumaroma is kiváló)
- 1 dl tej

Elkészítés:

A cukrot a tejfölt és a Mascarpone-t 3 ek Brandy-vel keverd össze alaposan, majd a masszát felezd el. Az egyik félbe, keverd bele a kakaópor. 

A tejet keverd össze a maradék Brandy-vel és forgasd bele a kekszeket, éppen csak egy pillanatig. Fektess le egy sor kekszet (4x4), kend meg a fehér krémmel, majd rá a másik sor keksz, arra a csokis krém, majd újra egy sor keksz és így tovább, amíg a keksz elfogy. 

A tetejére halmozd rá a megmaradt krémeket, majd villával tetszés szerinti cirádákat varázsolhatsz rá. Tedd hűtőbe, legalább 12 órára.
Jó étvágyat!

TIPP: Tálalásnál jót tesz neki egy kis karamell-öntet. :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis