Hozzávalók:
- 750 gr főzött konzerv zöldbab
- 1 kk őrölt pirospaprika
- 1+2 ek liszt
- 2 ek olaj
- 1 leveskocka
- 1 tk kapor
- 1 dl tej
- só, bors
- 3 ek ecet
Elkészítés:
Olajon kissé piríts meg 1 ek lisztet. Tedd bele a pirospaprikát, keverd el, és öntsd fel 2 dl vízzel. Keverd csomómentesre.
Öntsd hozzá a babot, a lével együtt. Tedd bele a leveskockát a kaprot a borsot. Forrald föl, majd kis lángon főzd 4-5 percig.
A tejben keverd el a 2 ek lisztet és öntsd a babra. Sózd meg, főzd még egy percet. Vedd le a tűzről és keverd bele az ecetet.
Tálald kolbászos fonott kenyérrel.
Tálald kolbászos fonott kenyérrel.