- 1 kisebb csirkemell
- 1 fél vöröshagyma
- 1 cs leveles tészta
- 2 főtt tojás
- 4 lapka sajt
- bors, bors
- 1 tk brassói fűszerkeverék
- 2 dkg vaj
- 1 ek liszt
- 3 dl tej
- 1 csipet szerecsendió
- 1 csipet fokhagymapor
Tetejére:
- 1 tojás
- 3 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A leveles tésztát tedd sütőpapírra és hajtsd szét. A csirkemellet vágd hosszú, nem túl vékony csíkokra. Helyezd hosszában két sorban a tésztára. Az első sor az egyik hosszabbik oldalhoz közelebb kerüljön a második pedig az első sorhoz közelebb. Vagyis a második sor és a tészta másik széle között legyen nagyobb hely. Szórd meg a fűszerkeverékkel a csirkemelleket.
A tojásokat vágd cikkekre, a lapkasajtokat vágd négyfelé és tedd a csirkedarabokra.
A vajat olvaszd fel. Keverd el benne a lisztet és apránként öntsd fel tejjel, sűrítsd be. Szórd bele a szerecsendiót a fokhagymaport és oszd el a csirkecsíkok tetején.
A sütőpapír segítségével tekerd fel mint a bejglit. A szélesebb tésztarészt hajts a középen fekvő sorra, majd a sütőpapír segítségével hajts a másik sorra. A hajtás vége alulra kerüljön.
Kend meg a tetejét tojással, és szórd meg sajttal. Told előmelegített sütőbe és szép barnára pirítsd meg a tetejét.
200 fok 20 perc.
Tálald friss ecetes salátával és burgonyapürével.
Jó étvágyat!