- 450 gr liszt
- 1 cs szárított élesztő (7gr), vagy 25 gr friss élesztő
- 45 gr vaj
- 150 ml langyos tej
- 70 ml langyos víz
- 1 tk cukor
- 2 tk só
Tetejére:
- 1 tojás
- 1 tk szezámmag
Elkészítés:
A hozzávalókból gyúrj könnyű tésztát, és letakarva pihentesd 30 percig.
Vágd a tésztát 8 egyenlő darabra és nyújtsd őket rövidebb rudakká. Nem kell formázni, csak lapogasd szét a tésztát.
Amikor készen vagy kezd elölről: nyújtsd hosszabbra a rövid tésztarudakat.
Amikor készen vagy kezd elölről: nyújtsd hosszabbra a rövid tésztarudakat.
Köss egy csomót a tészta közepén.
A felső végét hajtds a tészta alá.
Az alsó végét bújtasd át a keletkezett hurkon és csípd össze a tészta alatt a már behajtott tésztavéggel.
A tészta középen ne maradjon lyukas.
Tedd a zsömléket sütőpapírra, kend meg a tetejüket tojással, szórd meg szezámmaggal. Előmelegített sütőben süsd szép pirosra.
200 fok 15 perc.
Jó étvágyat!
TIPP: Próbáld ki a kefíres kifliket is. :))
A tészta középen ne maradjon lyukas.
Tedd a zsömléket sütőpapírra, kend meg a tetejüket tojással, szórd meg szezámmaggal. Előmelegített sütőben süsd szép pirosra.
200 fok 15 perc.
Jó étvágyat!
TIPP: Próbáld ki a kefíres kifliket is. :))