Bercy - mártás

Hozzávalók: 
- 5 db tojássárga
- 25 dkg vaj
- 8 dkg vöröshagyma
- 2 dl fehérbor
- 5 dkg halkivonat
- 1/2 kk őrölt fehér bors
- 1 kk só

Elkészítés:

Kevés vajon párold meg az apróra vágott hagymát, majd öntsd fel a borral, és add hozzá a halkivonatot.

Tedd bele a tojásokat habverővel rövid ideig, de intenzíven keverd simára, majd azonnal húzd le a tűzről, nehogy a tojás kicsapódjon.

Keverd bele a borsot és a maradék vajat. 
A mártást kínálhatod párold halételekhez és használhatod gratinírozáshoz.

TIPP: Halkivonat helyett - ami egyébként lehet egyszerű halleves kocka is - én egyszerűen csak egészen apróra tört konzervhalat használok.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis