- 2 fej vöröshagyma
- 3 közepes cukkini
- 10 dkg feta sajt
- 3-3 ek finomra vágott kapor és petrezselyem
- 4 ek liszt
- 3 tojás
- olívaolaj
- só, bors
Elkészítés:
Egy evőkanál olajon pirítsd
meg a finomra vágott hagymát. Reszeld le a cukkiniket és nyomkodd ki a levét.
Add hozzá a hagymához, majd állandóan kevergetve, néhány percig pirítsd együtt.
Keverd simára az elmorzsolt fetát, a kaprot, a petrezselymet, a lisztet, borsot
és a tojást. Mielőtt megsóznád, kóstold meg, mert a feta sós. Keverd bele a
lehűlt cukkinis masszát és alaposan keverd össze.
Forró olajba kis halmokat
tegyél, és süsd minden oldalát aranybarnára. A fánkok könnyen szétesnek, ezért
csak akkor fordítsd meg, ha már az egyik fele keményre sült.
Jó étvágyat!