Cukkini fánkok

Hozzávalók:

- 2  fej vöröshagyma
- 3 közepes cukkini
- 10 dkg feta sajt
- 3-3 ek finomra vágott kapor és petrezselyem
- 4 ek liszt
- 3 tojás
- olívaolaj
- só, bors

Elkészítés:

Egy evőkanál olajon pirítsd meg a finomra vágott hagymát. Reszeld le a cukkiniket és nyomkodd ki a levét. Add hozzá a hagymához, majd állandóan kevergetve, néhány percig pirítsd együtt. 

Keverd simára az elmorzsolt fetát, a kaprot, a petrezselymet, a lisztet, borsot és a tojást. Mielőtt megsóznád, kóstold meg, mert a feta sós. Keverd bele a lehűlt cukkinis masszát és alaposan keverd össze. 

Forró olajba kis halmokat tegyél, és süsd minden oldalát aranybarnára. A fánkok könnyen szétesnek, ezért csak akkor fordítsd meg, ha már az egyik fele keményre sült.
Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis