Lori, Thank you! :))

Hozzávalók:
- 280 gr apróra vágott félédes csokoládé, (vagy 1 1 / 2 csésze félédes csokoládé chips)
- 220 gr. liszt
- 35 gr cukrozatlan kakaópor
- 1 1 / 4 teáskanál szódabikarbóna
- 1 / 4 teáskanál
- 226 gr. sózatlan vaj,
- 110 gr. barna cukor
- 100 gr kristálycukor
- 2 nagy tojás
- 1 1 / 4 teáskanál vanília kivonat
- 125 gr. csokoládé chips
- 100 gr. apróra vágott dió

Ahogyan én készítem.
Olvaszd fel a csokoládét, és hagyd hűlni szobahőmérsékleten. Egy másik tálban, habverővel keverd össze a lisztet, kakaóport, szódabikarbónát és só.
Kézi mixer segítségével, keverd össze a vajat és a kétféle cukrot, amíg könnyű és puha lesz (2-3 perc). Add hozzá a vaníliát, az olvasztott csokoládét, és jól keverd el. Folyamatos keverés mellett tedd bele a tojásokat, és a lisztes keveréket. A végén, fakanállal keverd bele a diót és a chips-et.

Formálj a tésztából golyókat. Hat tésztagolyó férjen a sütőpapírral bélelt tepsibe. (20 db lesz ebből a tésztamennyiségből) Egy nedves kanál hátával, lapítsd el minden tésztagolyó tetejét.
Előmelegített sütő, 180 fok, 15 - 17 perc. Tedd rácsra, hagyd kihűlni, tedd tálcára ... majd jöhet a kávé! ... és akiket szeretsz.
...
Az angol nyelvű eredeti receptet itt megnézheted.



Latte Macchiato:

- 150 ml tej
- 50 ml eszpresszó kávé
- (fahéjas) kakaópor
Habosítsd fel a tejet és töltsd egy magas pohárba. Készítsd el a kávét és nagyon lassan csorgasd a habos tejbe. A tej és a kávé lassú keveredésével alakulnak ki az igazi latte macchiato-ra jellemző "rétegek".
Koronázd meg egy csipet (fahéjas) kakaóporral.

TIPP: Ne szórj cukrot tálalás előtt a kávéba, ha a rétegeket meg akarod őrízni.