A tészta:
· 35 dkg liszt
· 5 dkg élesztő (hagyományos)
· 5 dkg olvasztott vaj vagy margarin
· 250 ml langyos tej
· 2 db tojás
· 7 dkg cukor
· pici só
· fahéjas kristálycukor a szóráshoz
· 40 dkg magozott meggy
· kevés olaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A 2 két tojáshoz add hozzá az 5 dkg kristálycukrot, és keverd jó habosra, öntsd bele a lisztet és a sót, keverd el, majd öntsd bele a tejjel elkevert élesztőt. (az élesztőt nem fontos felfuttatni) Tedd bele még az olvasztott vajat vagy margarint, majd a langyos tej hozzáadásával jól keverd ki a tésztát. A tésztánk lágy lesz, de sűrűbb, mint a palacsinta tészta. Letakarva keleszd meg.
Nagyon gyorsan kel, és sok lesz belőle. Amikor megkelt a öntsd tepsibe, és fakanállal húzd szét. Rakd rá a magozott meggyet, és szórd meg fahéjas kristálycukorral. A tepsiben hagyd még kelni 5-7 percig, majd előmelegített sütőben - 170 fok, 15 perc, légkeverés - szép világosra süsd.
Tálald porcukorral meghintve.
Jó étvágyat!