Mi kell egy jó piknikhez? ... vagy egy sörözős nyár esti vacsorához a barátokkal?

A tészta:               
·  30 dkg liszt
·  0.5 kiskanál sütőpor
·  0.5 kiskanál só
·  7 dkg margarin vagy más zsiradék
·  2,5 dl meleg víz
Nem kell megijedni! "Pofonegyszerű!"

Elkészítés:

A lisztet, a sütőport, a sót és a margarint dolgozd össze, majd add hozzá a meleg vizet, és kb. 5 percig gyúrd. Attól függően, hogy kicsi vagy nagy tortillákat szeretnél, a tésztát oszd12 vagy 6 részre.

Közepes lángon hevíts fel egy serpenyőt.

Nyújtsd a tésztadarabokat 2 mm vastag korongokká, majd egyenként tedd a serpenyőbe és süsd meg őket. Ha sütés közben a felületükön légbuborékok képződnek, szúrd meg, hogy a levegő távozhasson belőlük. A kész tortillákat töltsd meg, csavard fel vagy hajtsd össze, s azonnal fogyasztható.
Jó étvágyat!
Tölthető - a határtalan fantáziád szerint :) ... íme néhány "fantáziatöltelék":
Töltelék I. - salátalevél, sonkaszeletek, darabolt paradicsom és sajtszeletek, salsa mártás.
Töltelék II. - pirított bacon szalonna, szeletelt hagyma és nyers uborka, darabolt paradicsom és paprika, darabolt sült kolbász, mustár, torma.
Töltelék III. - salátalevél, darabolt rántott hús, szeletelt sült hagyma, darabolt paradicsom és paprika, kechup.

... és határtalanul: sült húsok, főtt fejtett bab, mozzarella, uborka, hagyma, sonka, paradicsom, paprika, salátalevél, káposzta, olíva bogyó, sült kolbász, bacon szalonna, brokkoli, gomba, sült krumpli, főtt vagy sült tojás, főtt kukorica, sajtszeletek, zöldségek ...

... és a mártások hada: kapros, mustáros, salsa, fokhagymás, barbecue, tormás, barna, fehér, zöldséges, joghurtos, paradicsomos ...

TIPP: A hűtőd tele "maradék ételekkel"? Készíts piadinát! :))
Jó étvágyat!