Hozzávalók:
- 1 vékony csíkokra vágott hagyma
- 300 ml sűrített paradicsomlé
- 1 ételízesítő kocka
- 15 dkg tészta (bármilyen kisebb tészta megteszi)
- 1 zellerszár egészben
- 1 darabolt paradicsom
- 1 tk. apróra vágott zellerlevél
- olaj, só, bors, liszt
Elkészítés:
Serpenyőben olaj nélkül pirítsd meg a tésztát és húzd le a tűzről. Fazékban olajon pirítsd üvegesre a hagymát, majd szórj bele fél evőkanál lisztet, keverd el. Öntsd rá a paradicsomlevet és 3 pohár vizet.
Tedd bele a fűszereket, a zellerszárat és a levelet, majd szórd bele a tésztát. Főzd addig amíg a tészta megpuhul. A végén, tálalás előtt tedd a levesbe a darabolt paradicsomot. Jó étvágyat! :)
TIPP: Szeretem a pirított tészta adta utánozhatatlan füstös ízét a levesben. Az egyik kedvencem. :) Általában tarhonyát használok erre a célra, mert egyenletesen gyorsabban megpirul, de kipróbáltam már apróra tördelt spagettivel is és pl. makarónival és reszelt tésztával is.