Túrós csusza

Szeretem, ahogyan a friss túró, mint apró hópelyhek ragyognak a frissen főtt, még olajcseppektől fénylő tészta tetején ... :))

Hozzávalók:
- 1 cs csuszatészta
- 250 gr túró
- 150 gr szalonna
- ízlés szerint cukor, tejföl
- só, olaj

Elkészítés:


Nagy fazékban forralj vizet, tegyél bele 2 ek. sót, 2 ek. olajat és főzd ki a tésztát. 

A szalonnát vágd apró darabokra és süsd ki a zsírját. A megfőtt tésztát szűrd le, tedd egy nagyobb edénybe, és  keverd össze a szalonna zsírjával.

Tálaláskor szórd rá a túrót és a pirított szalonna darabokat a tészta tetejére.

TIPP: Tudom, hogy ez nem tipp, mert sokan így szeretik ... tejföllel, és cukorral ...  Bár a fiam számára a tejföl elhagyható ... :) 
Jó étvágyat!
Category:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis