Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 2 tojás
- 1 cs szárított élesztő (7 gr.)
- 2 ek. citromlé
- 2 csipet só
- 5 dkg vaj
- 3 ek cukor
- 100 ml habtejszín
- 100 ml tej
Szóráshoz:
- porcukor
Elkészítés:
Olvaszd föl a vajat, majd keverd bele a cukrot a tojásokat a tejszínt és a citromlevet.
Dagasztógépben keverd össze a lisztet az élesztővel és a sóval. Add hozzá a vajas keveréket, és dagaszd addig amíg a tészta elválik az edény falától. Keleszd letakarva 40 percig.
Nyújtsd a tésztát fél cm vastagra és derelyevágóval, vagy pizzavágóval vágj rombuszokat. A rombuszok közepét metszd be hosszanti irányban, és a tésztalap egyik sarkát bujtasd át a nyíláson. Takard le és ismét pihentesd kb. 10 percig.
Forró olajban, süsd szép aranybarnára a fánkok mindkét oldalát, majd szedd őket papírtörlőre. Hintsd meg porcukorral, tálald melegen.
Jó étvágyat!
TIPP: Ha szereted a mazsolát, vágd apró darabokra, áztasd rumba, majd keverd a tésztába. :))