Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg darált keksz
- 20 dkg cukor
- 4 ek kakaópor
- 2ek. rum, vagy rumaroma
- 5 dkg vaj
- 250 ml tej
Krém:
- 400 ml tej
- 2 tojássárga
- 50 gr cukor
- 35 gr liszt
- 4 ek. rum
- 1 ek. cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
A darált kekszet tedd keverőtálba. A cukrot a kakaóport a vajat a rummal és a tejjel olvaszd fel, majd öntsd a kekszhez. Jól keverd össze. A massza elég ragacsos lesz.
A krémhez keverd csomómentesre a hozzávalókat - a rum kivételével - és folytonos keverés mellett főzd sűrűre. Hagyd hűlni.
Teríts le két ív folpack fóliát úgy, hogy a hosszanti végei kissé fedjék egymást. Így egy nagyobb téglalap alakot kapsz, amit szórj meg darált keksszel és simítsd rá a masszát.
Keverd a krémbe a rumot (v. Brandyt) és kanalazd a sütemény tetejére. Tekerd fel a fólia segítségével, amiben hagyd becsavarva. Tedd hűtőbe.
Tálalás, szeletelés előtt a rudat forgasd meg cukrozatlan kakaóporban.
Jó étvágyat!
TIPP: A tésztamassza elég ragadós, így nagyon nehézkes rákenni a fóliára. Miután megszórtad a fóliát keksszel, a tésztát kisebb halmokban tedd rá egymás mellé, nem túl szorosan. Majd fedd le ugyanúgy két fóliadarabbal, ahogyan az alján tetted. Vegyél egy nyújtófát, és mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne szépen nyújtsd ki a masszát olyan nagyságúra és olyan vastagra ahogyan tetszik. A végén csak távolítsd el a fóliát és kész!