Kukorica krémleves

Nem igazán szeretjük a krémleveseket (őszintén). De egy nap nem tudtam ellenállni, "ma valami újat készítek" napom volt. Családom tiltakozása ellenére elkészítettem. Mind elfogyott.


Hozzávalók:
- 50 dkg főtt konzerv kukorica
- 2 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- 1 leveskocka
- 1 ek. liszt
- 1 kk. cukor
- 1 mk. reszelt szerecsendió
- 10 dkg Bacon szalonna
- 1 kanál pirított szezámmag
- só, bors

Elkészítés:

Olvaszd fel a vajat a fazékban, tedd bele a lisztet. Pirítsd a lisztet 1 - 2 percig, majd öntsd fel folyamatos keverés mellett fél liter vízzel. 

Dobd bele a leveskockát, tedd bele a kukoricát, cukrot, szerecsendiót, sót és a borsot. Főzd össze 5 - 7 percig. Vedd le a tűzről, öntsd bele a tejszínt és turmixold össze. 

A szalonnát vágd vékony csíkokra, a csíkokat vastagabb darabokra és olajon süsd meg. Tálaláskor a leves tetejét szórd meg a pirított szezámmaggal, és a sült szalonnával.
Jó étvágyat!
 
Category:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis