Hozzávalók:
Az alsó réteghez:
- 15 dkg vaj
- 7,5 dkg cukor
- 5 evőkanál kakaópor
- 2 db tojás
- 35 dkg darált keksz
- 10 dkg durvára vágott dió
vagy mogyoró
- 15 dkg kókuszreszelék
A krém:
- 15 dkg vaj
- 1,5 dl tejszín
- 1 cs főzés nélküli vaníliás pudingpor
- 20 dkg porcukor
A máz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek étolaj
Elkészítés:
A vajat a cukorral és a kakaóval gőz fölött olvaszd fel, majd keverd hozzá a
tojásokat és addig főzd, amíg besűrűsödik. Ekkor vedd le a gőzről és forgasd össze száraz hozzávalókkal. Ennek leggyorsabb és legegyszerűbb módja a keverőgép. Ennek hiányában a fakanál és a jó erős kéz is megteszi.
A kekszes masszát nyomkodd egy 20×30 cm-es tepsi aljába. Segítségként használj kanalat, azzal könnyebb.
A kekszes masszát nyomkodd egy 20×30 cm-es tepsi aljába. Segítségként használj kanalat, azzal könnyebb.
A vajat a porcukorral habosra keverd, majd add hozzá a pudingport és a tejszínt, majd szép egyenletes sima krémmé dolgozd össze. Kend egyenletesen a kekszes rétegre.
A máz:
A csokoládét az olajjal vízgőz felett olvaszd fel, majd fedd be vele a krém tetejét.
Tedd hűtőbe kb. 3 órán át (de még jobb, ha egész éjszaka), majd vágd tetszőleges méretűre és formára.
TIPP: A fényképen, csokibevonat nélküli változat látható. Csoki helyett, egyszerűen, csak darált kekszet szórtam a tetejére, majd egy kis csokireszeléket ... ééés egy kis karamellöntetet is :)
Jó étvágyat!