- 1 nagyobb brokkoli
- 1 kis fej hagyma apróra vágva
- 3 dl tej
- 2 ek. liszt
- 3 dkg vaj
- 5 dkg sajt reszelve
- só, bors
- 1 tk. (bármilyen) sült hús fűszerkeverék
Elkészítés:
A brokkolit szedd nagyobb rózsákra, és sós vízben főzd meg. Ne főzd túl puhára, mert szétesik.
A vajat olvaszd fel, keverd el benne a lisztet, majd öntsd fel tejjel és sűrítsd be. Vedd le a tűzről és keverd bele a fűszerkeveréket, borsozd és sózd meg.
Ha megfőtt, szűrőkanálon csepegtesd le és te tűzálló tálba. Öntsd a tetejére a besamell mártást, szórd meg az apróra vágott hagymával és a reszelt sajttal. Sütőben (felső rács) szép pirosra pirítsd rá a sajtot.
200 fok 15 - 20 perc
Jó étvágyat!