- 12 db közepes nagyságú krumpli
- 2 db főtt tojás (szeletelve)
- 10 dkg szeletelt (csípős) kolbász
- 5 dkg füstölt szalonna (vékony kockákra szeletelve)
- 10 dkg sonka (szeletelve)
- 1 paradicsom (szeletelve)
- 1 kisebb hagyma szeletelve
- 1 csipet fokhagymapor
- 1 kk. zöldfűszer-keverék
- 1 kk. só + a szóráshoz
- 50 ml olaj
Elkészítés:
Keverd össze a sót, a fokhagymaport és a fűszerkeveréket az olajjal. Hámozd meg a krumplit, mosd meg, majd töröld szárazra.
Vagdoss be minden krumplit keresztben 3/4 részig, kb. fél cm vastag szeletekre. A krumpli alja maradjon egészben.
A krumplikat rakd sütőpapírral bélelt tepsibe és kend meg fűszeres olajjal a krumplik tetejét, oldalát, és mindegyik vágás között is. Szórd meg sóval, és süsd kb. 30 percig a sütő középső fokán (200 fok).
Tálald friss salátával!
Jó étvágyat!
TIPP: Tegyél közé sajtszeleteket is. :)