Tüzdelt krumpli

Hozzávalók:

- 12 db közepes nagyságú krumpli
- 2 db főtt tojás (szeletelve)
- 10 dkg szeletelt (csípős) kolbász
- 5 dkg füstölt szalonna (vékony kockákra szeletelve)
- 10 dkg sonka (szeletelve)
- 1 paradicsom (szeletelve)
- 1 kisebb hagyma szeletelve
- 1 csipet fokhagymapor
- 1 kk. zöldfűszer-keverék
- 1 kk. só + a szóráshoz
- 50 ml olaj


Elkészítés:


Keverd össze a sót, a fokhagymaport és a fűszerkeveréket az olajjal. Hámozd meg a krumplit, mosd meg, majd töröld szárazra.

Vagdoss be minden krumplit keresztben 3/4 részig, kb. fél cm vastag szeletekre. A krumpli alja maradjon egészben.

A krumplikat rakd sütőpapírral bélelt tepsibe és kend meg fűszeres olajjal a krumplik tetejét, oldalát, és mindegyik vágás között is. Szórd meg sóval, és süsd kb. 30 percig a sütő középső fokán (200 fok).


Vedd ki a tepsit, és a vágásokba tegyél hagymakarikákat, kolbászt, paradicsomszeleteket, tojást, füstölt szalonnát. Majd újra sózd meg a megtöltött krumplikat és tedd vissza a sütő fölső rácsára 10 percre (180 fok).
Tálald friss salátával!
Jó étvágyat!


TIPP: Tegyél közé sajtszeleteket is. :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis